Eelmisel aastal olin väga usin ja panin sügavkülma ikka päris korraliku portsu rabarbereid. Nii ongi meil võimalus teha juba varakevadel rabarberikooke ja kisselli. Ja kevadel on see tõeline mõnu. Aiamaal on muide ka juba rabarberil otsad maast väljas. Ilmnes, et ka meie ülesharitaval aiamaal on see mõnus rabarberipõõsas olemas. Vana sodi ja risu alt tuleb nähtavale aina uusi leide :)
Ja koogist endast. Leidsin ma selle Liisi blogist.
Retsept muutmata kujul:
Lihtne martsipani-rabarberikook
3 muna
2 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
100 g martsipani
1 dl piima
50 g sulatatud võid
300 g (külmutatud) rabarberit
1 sp maisitärklist
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa juurde küpsetuspulbriga segatud jahu, vaniljesuhkur ja riivitud martsipan. Sega munavahu hulka piim ja sulatatud või.
Sega külmutatud rabarber tärklisega, et ei tekiks liigset vedelikku.
Tõsta 1/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Puista peale pool rabarberist, kata järgmise 1/3 taignaga, mille peale ülejäänud rabarber ning lõpuks viimane osa taignast. Vajadusel hajuta tainast lusikaga, et kõik rabarberitükid oleksid taignaga kaetud.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni kook on pealt krõbe ja seest küps.
Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut.
Tulemuse jäädvustasin igaks juhuks kohe, sest….mine sa seda tea, kas pärast oleks mida pildistada.
Tegin täna seda kooki juba teist korda ja tundub, et kolmas kord tuleb kindlasti varsti, sest kook ongi juba otsas :P
Ei nooh, seda sööks isegi …kui keegi teeks. Äkki peaks ka vahel miskit kooki tegema:)
Sa tule parem meile :P Kook oli maitsev küll.