Hetkel on meil kõrvitsahooaeg ja eks siis tuleb ohtralt teha kooki ka.
Kunagi ammu ma tegin sageli kõrvitsasaia, mille kohta kirjutati retseptis, et säilib kaua värske. Meie seda teada ei saanudki, sest kõrvitsasai sai alati samal päeval söödud.
Peale suure kõrvitsa konserveerimist jäi ports tükeldatud kraami järgi. Seekord oli siis järg koogi käes.
Originaalretsept, on pärit siit.
Mina tegin kooki väikeste muudatustega.
Vaja läheb:
450 g puhastatud kõrvitsat
150 g võid
soola
150 g suhkrut
50 g seemnesegu + veidi kookoshelbeid
3 spl sidrunimahla
50 g rosinaid
75 g nisujahu
1 tl (kuhjaga) küpsetuspulbrit
2 muna
kaunistuseks tuhksuhkrut
Lõika kõrvitsa viljaliha kuubikuteks ja hauta võis 10-15 minutit, kuni kõrvits on pehme. Püreesta kõrvits vähese soolaga. Sega juurde seemned, kookoshelbed, suhkur, sidrunimahl. Lisa rosinad. Sega hoolega ja lase veidi jahtuda.
Sega juurde jahu ja küpsetuspulber. Lisa heledaks vahustatud munakollased, viimasena kõvaks vahustatud munavalged. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 23 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 min, kuni koogi keskele torgatud puuork jääb kuivaks. Kummuta kook ettevaatlikult restile jahtuma ja sõelu peale tuhksuhkrut.
task=view
Even so, fifty-fifty with a bad one, Dali tells us, in Paint patronise Pro to
make blocks of colour inside the disastrous lines
in your pencil portraits.