Ma panen neid retsepte, mis lennult tulevad siia ikka iseenda jaoks kirja, et vahest hea vaadata. Kui neist on kasu kellelegi veel, on mul ainult hea meel.
Kuna töölt tulles ei taha liiga paljua ega kulutada söögi valmistamisele, siis mõtlen ikka, kuidas saaks midagi lihtsamalt teha, aga samas maitsvat.
Täna oli meil õhtuks vormiroog. Brokkoli – lillkapsa – pestopasta vorm.
Aja kokkuhoiu mõttes panin pasta keema koos brokkoli ja lillkapsaga nõrgalt soolaga maitsestatud vette. Kapis oli pool pakki pestopastat. Selline roheline ja hea maitsega, kuigi välja ta ei näe üldse atraktiivne.
Kui need kolm komponenti said keedetud, kallasin nad vormi. Koorisin ja hakkisin pool suvikõrvitsat ja ühe väiksema punase paprika. Nemad läksid samuti vormi kapsastele – pastale seltsiks.
Kloppisin lahti 3 muna väiksema paki 10%-lise koorega. Lisasin sinna veel pisut riivjuustu. Maitsestada võib üldiselt nii nagu sobib – kes lisab natuke soola, kes pipart ka. Kui aga soovi, siis tükeldatud küüslauku samuti.
Kallasin segu vormi ja panin ahju. 230 kuumapügalat. Kui vedel osa oli kenasti tahenenud ja pealt hakkas roog võtma kergelt küpset värvi, siis raputasin peale ohtralt riivjuustu, korraks ahju tagasi ja valmis. Serveerida koos värskete basiilikulehtedega.
Väga maitsev sai. Ajaliselt kulus selle vormiroa valmistamiseks napp 35 minutit. Selle aja sees jõudsin kenasti tegeleda iseendaga – mõned mulle olulised asendid, et keha ja vaim ikka virged püsiksid.
Ja peale sööki üks mõnus roheline tee….