Tavaline aga maitsev

Argine kartuli-hakkliha vorm.

kartulivorm

Mingil põhjusel polnud ma seda argirooga pikka aega teinud. Seekord tegin aga muudatustega ja sai väga hea.
Mees paneb muidugi asja paika, ütleb-kartul on mõtetu toit ja kallab hoogaslt ketÅ¡upit peale :)

Tegelikult oli tegu lihtne:

Kartulid riivisin köögikombaini kõige jämedama riiviga. Tavaliselt olen kasutanud seda viilutamise vidinat, aga seekord riivisin jämedalt ja see tegi vormi märksa paremaks.
Hakklihamass koosnes seahakklihast, sibulast, munast, hapukoorest, soolast ja piprast.
Ja kihiti läksidki vormi riivitud kartul, hakklihamass, ohtralt riivjuustu ja nii õite mitu korda, kuni vorm sai triiki täis. Pealmiseks kihiks kartul. Veidi enne valmimist panin peale ka kihi riivjuustu.
Mämm sai :)

Rubriigid: TOIDUST NII JA NAA. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

2 Responses to Tavaline aga maitsev

  1. Juula2 kirjutab:

    Mina olen riivinud kartuli-hakklihavormi sisse ka porgandit. Ja isegi mu porgandivihkajad lapsed söövad seda siis meeleldi.

  2. Stuart kirjutab:

    Aaaa, riivimine on hea m6te. Yritasime m6ned kuud tagasi teha sedasamustki vormi, viilutatud kartulite meetodil ja siis sai l6plikult selgeks, et selle pliidi ahjus saab hea tahtmise korral ainult sooje v6ileibu teha… 3 suht toasooja kihti seisid paksus klaasvormis k6ige ylemisel astmel tund aega 200 kraadi juures ja p6hi ei l2ind isegi mitte soojaks… Vat. Aga uue pliidiga saab seda va riivimise meetodiga tehtud vormi kindlalt katsetatud:)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga