Kaerahelbepätsikesed

Eelmise nädala reedel käisin ma Haapsalus Muinasjutufestivalil. Kõige muu kõrval pakuti seal kohvi kõrvale kaerahelbeküpsiseid. Sealt ilmselt jäi mulle kusagile mälusoppi kummitama see soov, üle pika aja teha kodus neid vanadest aegadest pärit küpsiseid. Kunagi ammu sai neid ikka tehtud, aga praegu ei suuda ma isegi meenutada, millal viimati.
Täna läksin peale tööd poodi, et osta mõned puuviljad ja õhtusöögimaterjali….ja käsi haaras riiulist kaerahelbepaki. Hommikuti ma keedan alati 8-viljahelbe putru kliidega, aga sellest ei kõlba vist neid kaerahelbepätsikesi siiski teha. Nii rändas pakk päris kaerahelbeid koos minuga koju.
Tegin kiiresti taigna, panin pätsid ahju, võtsin välja ja lippasin lapsele lasteaeda järgi. Koju tulles võttis meid vastu oivaliselt mõnus lõhn juba trepikojas ja laps kiirustas ninaga vedades ruttu tuppa. Kodus olid aga ootamas pätsikesed :)

100 gr võid
2 muna
0,5 dl suhkrut ja 0,5 dl fariinsuhkrut
1 tl vaniljeessentsi
200-250 gr kaerahelbeid

Vahusta munad suhkrutega, lisa vanilliessents, kaerahelbed ja sulatatud või. Lase külmkapis taignal veidi taheneda ning küpseta 180° ahjus kuni pätsid on helepruunid. Lase pätsikestel peale ahjust võtmist natuke ahjuplaadil seista. Naudi söömist! (Seda püüan meeles hoida, et Tiinale neid ei paku :P Õigemini pakkuda võin, aga ta vastu ei võta :D)

kaerahelbepätsid

Ja kuna ma olingi täna lihtsate toitude lainel, siis õhtusöögiks valmis meil suvetraditsiooniline – keedetud kartul külma kastmega.

Vähesoolane heeringas tükikesteks
1 kooritud ja tükeldatud rabarber
südamest hakitud rohelist sibulat ja murulauku oma aiast
rohkelt hapukoort
Segada ja õhtustada

Garneeringuks sai aknalaualt isegi värskeid salatilehti.

toit

Rubriigid: TOIDUST NII JA NAA. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga