Ürdisai oliividega

Laupäeva õhtul oli hull isu millegi mõnusa järele. Pealegi olin minemas vanema poja poole ja mõtlesin, et midagi võiks ju näpus olla.
Sellist aega mul polnud, et teha pärmitainast ja nii läksin kergema vastupanu teed ning tegin küpsetuspulbriga kergitatavat saia. Basiilikut ja punet meil jagub, oliive olin ka just hiljuti Maximast hea hinnaga ostnud. Küüslauk on meil kodus alati.
Läks tegemiseks :)

pune

pune

* 4 dl jahu
* 0,5 dl kartulitärklist
* 2 tl küpsetuspulbrit
* umbes 10 lehekest punet
* umbes 6 lehekest basiilikut
* 0,5 tl soola
* 2–3 küüslauguküünt
* 2 dl hapukoort
* 80 g sulatatud võid
* 2 muna
* 1 dl tükeldatud oliive

Sega jahu, kartulijahu, küpsetuspulber ja sool.

saiategu

saiategu

Eraldi nõus sega hapukoor, sulatatud või, lahtiklopitud munad, tükeldatud oliivid, hakitud pune, hakitud basiilik ja purustatud küüslauguküüned. Sega kõik kokku. Vooderda väiksemat sorti küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja kalla tainas sisse. Küpseta 200° juures 20 – 30 minutit.
Kui teil on kodus koer, soovitan ülejäänud või panna kohe kappi tagasi. Vastasel juhul seda pärast enam pole.

sai

sai

Rubriigid: FOTOGRAAFIA, TOIDUST NII JA NAA. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga