Kui muul ajal meil kodus hapupiima ei ole, siis praeguse soojaga kipub seda tekkima. Maapiim ikka ei taha selle kuumaga kuidagi isegi külmkapis säilida pikemalt värskena :(
No aga pole halba ilma heata ja hakkasin siis kiiresti mõtlema, mida hapupiimaga teha saab. Kama…jah, loomulikult, kui keefiri pole. Kama sööme me suvel päris palju.
Pühapäevasel õhtupoolikul võib aga ometi endale ka ühe koogi lubada. Ja nii sündiski hapupiimakook rosinatega. Lihtne ja hea.
1 muna
1 dl pruuni suhkrut
2 sl mett
100 g võid
2 dl hapupiima
1 tl soodat
1 dl mannat
2,5 dl nisujahu
ohtralt rosinaid
Vahusta muna suhkruga , lisa vähehaaval mesi, sulatatud või, hapupiim. Viimasena omavahel segatud manna, jahu, sooda ja rosinad. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Kui koogi juurde teha veel mõnus mangolassi, mis koosneb maitsestamata jogurtist, piimast ja mangopüreest….on nauding garanteeritud!
Üks hea asi on mul nüüd veel köögis olemas. Steviaga looduslik magusaine. Nii saavad kõik mõnusad joogid, pudrud ja koogid tervislikumad, kui tavalise suhkruga tehtud ja kulub teda ikka väga vähe. Umami-st saab :)