Kolmapäeval tulin lapsega pealinnast Musamari tunnist ja kuna ma ühe ainsama asja pärast soostusin ülejäävat aega enne rongi kasutama hullamiseks Stock-is, siis koju jõudes…..ma olin pehmelt öeldes küpse :D
See oli peamine põhjus, miks tahtsin söögiks teha midagi kerget ja kiiret.
Valisin supi.
* 1 lillkapsas (700-800 g)
* 10 cm pikkune jupp porrulaugu valge osa
* 7 dl vett
* 2 dl vahukoort
* 300 g kuumsuitsulõhet
* 2 viilu rukkileiba
* 2-3 spl toiduõli
* soola, suhkrut
* kaunistuseks rohelist sibulat
Puhastasin lillkapsa, panin potti, lisasin vett ja soola. Lasin keema ja varsti lisasin ka hakitud porru. Keetsin, kuni kapsas pehme. Mul läks veidi rohkem, kui 15 minutit. Püreestasin supi saumiksriga, kallasin hulka vahukoore ja lasin keema. Keemise ajal viilutasun lõhe. Mina kasutasin hoopis külmsuitsulõhet :P Ja pruunistasin ka õlis musta leiva tükikesed. Hakkisin portsu rohelist sibulat. Supp anumasse, peoga lisaks kala ja leiba ning sibulat. Rahvas sööma !!!!
Laste rekstioonid :
Vanem poeg-uhh, ema, ära seda suppi enam tee. -minumeelest on ta kas juba liiga suur või vee liiga noor , et ei oska seda hinnata :D
Noorem poeg-omamoodi supp.
Väike tirts-sõi ja ei nurisenud :D
Mina sõin ka isuga. Palju küll seda süüa jah ei taha korraga, rohkem selline väikese portsu mõnulemise supp. Suurem hulk muutub veidi läägeks.
Edaspidi pakun seda suppi naistele :) mehed sedasorti suppi vist hindavad vähem :D
Mina tegin seda ka, aga asendasin porru sibulaga (no polnud porrut kapis) ja praadsin toore lõhe ja panin praelõhe tükid sisse (no jäi poest soolalõhe ostmata) ….
Lapsed anusid, et ma seda enam ei teeks, mees ütles sama… kuigi vene keeles, et laste arvamust mitte mõjutada ja nu minule meeldis küll, aga pigem sööks sedasorti suppi jah vähe ja nagu eelroaks, kui põhitoidukorrana.