Käisin vahepeal külas ja seal pakuti ühte soolast pirukat. Vaatasin ja salvestasin ja tegin midagi taolist kodus järgi :P
Tegin seda nii :
Ostsin poest pärmiga lehttaigent. Rullisin lahti ja asetasin vormi, servad üle äärte. Edasi võtsin kaks suvikõrvitsat, koorisin ja riivisin köögikombaini jämeda riiviga. Tükeldasin sibulat ja segasin suvikõrvitsa hulka. Lisasin paki pizzakatet, kaks muna ja 150 ml kohvikoort. Segasin kogu kraami ning valasin vormi. Tõstsin taigna servad peale ja mätsisin kokku.
Selline maitsev pirukas sai.
Paar päeva hiljem võtsin üle pika aja ette Nipiraamatu retseptid. Au ja kiitus Tiinale :)
Tegemisse läks pühapäevane krevetipirukas.
250 g lehttainast
1 porru
sidrunipipart
toiduõli
tops Merevaiku murulauguga
2 muna
2 dl kohvikoort
värsket tilli
1 karp krevette
Surusin taigna lahtikäivasse vormi. Minul läks sinna ära 500 g siiski, kuid saab kindlasti hakkama väiksema kogusega.
Porrut läks mul retseptis pakutud 15 cm asemel ikka terve porru, nii 30 cm :)
Selle ribastasin ja hautasin vähese õliga pannil ning jaotasin ta ühtlaselt taignale.
Porrulaugu peale jaotasin karbi krevette. Jagus ühest karbist küll, aga võiks ka rohkem olla.
Piiga üritas sellestki karbist osa nahka pista :P Talle maitsevad :) nagu üldse kõik veidigi kallim kraam :D
Mul värsket tilli ei olnud peale raputada-raputasin kuivatatud tilli.
Kausis kloppisin lahti munad, lisasin juustu, kohvikoore ja sidrunipipra ning kallasin vormi.
Küpsetada 200 kuumakraadi juures 45 minutit.
Maitses VÄGA hea :)
Näedsa, me oleme nagu Päkapikk ja maja. Kord oled Sinaolemas ja siis jälle mina, ja loomulikult vastupidi ka.
Igatahes lahe, et kokkamisest pilte teed.
Krevettidega on lood niimoodi, et neid võib alati palju panna, ja rohkem ja veel rohkem. Vahepeal enne pirukaks saamist võivad need külmikust ka täiesti ootamatult ära kaduda:)
krevetipirukas tehtud. VÄga hea tuli. Krevette võiks alati rohkem olla. nii külmkapis kui pirukas kui hambus