See on nüüd kook, mida ma ei tee vist kunagi päris ühtemoodi. On mingisugune kondikava, aga pidevalt vahetan komponente ja koguseid ning kuigi teoreetiliselt tuleks kooke teha üsna täpselt, pole mul minu loominguliselt kokkusegatud kook kunagi tuksi läinud. Mis ma teha saan, kui mulle lihtsalt meeldib improviseerida ja katsetada. Ok, mingit väga udupeent kooki ma ehk eelistan siiski teha esimest korda kindlasti retsepti järgides…et seda jälle järgmine kord muuta :D
Mis on aga kindel mis kindel – minu viimase aja koogid ei sisalda enam nisujahu. Ma arvan, et viimati ostsin kilose paki nisujahu meile koju varsti 2 aastat tagasi. See ei ole veel siiani tühi.
Nüüd koogist endast. Panen siia kirja oma umbkaudsed kogused ja variandid. Seda kooki on väga lihtne teha ootamatult saabubud külalistele ja valmib see samuti väga ruttu.
3 – 4 muna – oleneb, kui suurt ehk kui paksu kooki soovid. Klopi lihtsalt lahti.
10 spl oliivõli või siis vedelat kookosõli
6 spl fariinsuhkrut või poole vähem agavi siirupit või 6 spl roosuhkrut (panen seda, mida juhtub kodus olema). Kellele sobib võib kasutada hoopis steviat.
8 spl riisijahu, või 8 spl tatrajahu või tatrajahu ning riisijahu pooleks.
pisut vähem kui 1 teelusikatäis küpsetuspulbrit
Väike tükk riivitud ingverit
Kõik ained segada, et tekiks selline paksema hapukoore taoline mass.
Koori ja tükelda umbes 3 keskmist õuna ( õunu peab olema koogis kohe üsna palju, siis on ta mõnusalt mahlane). Sega need taignaga ja lisa kõike mida sa ise soovid.
Minu seekordses koogis olid lisaks õuntele punased sõstrad ja päevalilleseemned.
Peale võib raputada kaneeli.
Maitses hästi.