Herne – mündipüreesupp

Tegin üks õhtu suppi. Mõnel teisel õhtul teen ka, aga tol õhtul tegin seda herne – mündipüreesuppi. Õigemini mina lisasin sinna veel ka porgandi.
Retsept ise on järgmine:

Koostis:

* 1 keskmine kartul
* pool mugulsibulat
* rapsiõli
* 2 klaasi vett
* umbes pool kilo külmutatud herneid
* peotäis värsket münti

supp

Valmistamine:

Pese, koori ja tükelda kartul. Haki sibul. Prae sibul ja kartul rapsiõliga. Lisa vesi ja keeda. Pista potti ka herned ja lase natuke keeda. Võta pott tulelt, lisa münt ning püreeri ühtlaseks. Maitsesta ja naudi!

Retsept ise on pärit ühelt paberilehelt, mille poeg mulle millalgi tõi ja tundub, et pärineb see supike www.toitumine.ee lehelt.

Mida mina ise tegin teistmoodi?

Poole sibula asemel panin terve, 2 klaasi vee asemel, panin 2,5 vähemalt. Külmutatud herne asemel oli herne ja porgandi segu. Münt oli segamini melissiga.

Maitses hästi ja kogus oli umbes 3 inimesele. Minul. Originaalretsept on 2 – le inimesele.

muusika

Rubriigid: TOIDUST NII JA NAA. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga