Meie Jõulud

Meie pere jõulud olid mõnusalt rahulikud ja perekesksed. Just sellised, millistena ma olen neid alati armastanud. Ei mingit liigset rabelemist ega tarbimishullust, ei mingit mõttetut kisa ja lärmi. Lihtsalt olime nii, nagu oli hea olla.
Jõululaupäeval olime hommiku mõnusasti kodus. Magasime pikemalt, sättisime ennast korda ja enne lõunat käisime pojaga ära surnuaial. Tänavu oli seal muidugi liikumine kunst omaette. Põhiteed olid küll lahti lükatud, aga hauad olid suhtkoht triiki lume all :) Minu ema haud oli õnneks täiesti ülesleitav, asetasime sinna kenasti küünla ja läksime koju tagasi. Mõne aja pärast võtsime oma seitse asja, ahjust just valminud kohupiima – ananassi koogi ja sõitsime kogu perega maale, vaavanemate juurde.
Kohale jõudsime koos poegade isaga. Kobistasime ennast kõik rõõmsalt tuppa ja kallistamist jagus tükiks ajaks :) Jäin mõttesse, et kui kaua me juba siis sedamoodi kõik koos seal jõule tähistame? Väike arvutamine andis vastuse, et …30 aastat :) Muljetavaldav number. Aastatega on loomulikult seltskonda lisandunud lapsi. Tervelt 7 :) Osa inimesi on eemale jänud, osa inimesi juurde tulnud. Mina olen seal olnud tõepoolst 30 jõulu.
Õhtu oli vaikne ja mõnus. Üldine suhtlemine, mõnus õhtusöök, jõuluvana käis külas ja kes soovisid, käisid saunas. Naised olid laisad, ei viitsinud. Mehed läksid sauna. No ja loomulikult Kirke ka. Väärikas naiste esindaja :D Vanem venna siis kenasti kantseldas oma õekest ja tõi pärast soojas lambanahast hommikumantlis piiga saunast tuppa tagasi :) Laps oli roosa, rõõmus ja õnnelik :) Õhtu saabudes pudenesime kõik oma kodudesse tagasi.

jõulud

Noorem poja ootab kinki :)

jõulud

Kirke vihtus siia sinna nii kiireti, et jäi jõuluvana kõrval pildilegi uduselt :D

jõulud

Kui kõik söödud ja vanaema veel maasikatega jäätist pakkus…..ei jaksanud isegi Kirke muud, kui lösutada :D

Jõulu esimene püha oli kodune. Ainult oma perega. Hommikul magasime kenasti une täis ja siis hakkasime salatit tegema. Varsti olid juba vanem poeg oma piigaga ka meil ja nii sai salat õige kiiresti valmis. Öösel oli jõuluvana meie juures käinud ja kingitused kuuse alla poetanud. Hommikul, kui Kirke need kingid avastas, kõlas üle elamise kõrvulukustav karjatus :D Emme, meil on jõuluvana käinud salaja !!!!! Nojah, eks ta käis jah, väga salaja :P Mina ka teda ei märganud :D

jõulud

Kuuse all pime :P

Laud kaetud, sõime lastega mõnusasti lõunat ja siis hakkasime kinke jagama :) Kõigile jagus, isegi koerale :)

jõulud

Tema tundis oma kingituse ilmeksimatult ära ja võttis selle lahti täiesti iseseisvalt. Kui ikka pühad, siis kõigil :)

jõulud

Kirke sai kätte oma ihaldatud juustega nuku :)

Mõnus ja rahulik oli koos olla. Peale söömist ja kingituste vaatamist läks meil mängimiseks. No seda lõbu jätkus ikka päris kauaks. Mäng mängu järel, põnevust ja nalja kuhjaga :D

jõulud

jõulud

jõulud

Kui suured lapsed koju ära läksid ja mina noorematega koju jäin, tegime endale diivanile mõnusa pesa ja unustasime ennast filme vaatama :) Kord aastas luban ma endale alati jõulude ajal teleka ees aja surnuks löömist…..kohe omameelest liiga palju :D Vaatasin film filmi järel vist öösel poole 4-ni, siis tundisn, et aitab ja läksin magama :) Mõnus oli. Tips nohises minu kõrval magada ja nii mõnusalt mõnus oli olla.
Ja eile käis meil külas issi. Ilm oli pööranud suhteliselt tuisuseks ja ega me väga lootnud, et ta pika tee ette võtab, aga võta näpust, ikkagi tuli :)
Nii möödus veel üks mõnus tubane – kodune päev :)
Sellised meie jõulud olidki. Ei midagi liigset aga kõik, kes südamele armsad, olid meie kõrval olemas :)

jõulud

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga