Lihtne argipäevaroog

Meil peres armastatakse igasuguseid vormiroogasid ja neid me oleme teinud kohe päris palju ja erinevaid.

Selles mõttes on see tänulik roog, et teha on teda lihtne, aega kulub suhteliselt vähe ja sisse saab panna kõike, mida fantaasia lubab kombineerida ja kapis leidub.

Teinekord kasutad siis põhikomponendiks makarone teinekord jälle kartulit. Tänavu ma küll selgelt eelistan teha makaronivorme, sest meie kartul keedes ei seisa väga koos ning kartulivormi asemel kipub asi lõppema kartulipudruvormiga :)

Seekordsel vormil on siis keedetud ette makaronid. Peaaegu terve pakk. Eraldi keetsin pannil valmis kastme. Sulatasin pannil paraja koguse võid, milles kergelt pruunistasin 4 spl jahu ja lõpupoole kaks hakitud küüslauguküünt. Edasi lisasin pea pool liitrit piima. Mulle meeldivad vormiroogades just ramusamad piimad, või vahest isegi lausa kohvikoor.
Keetnud kastet veidikese aega, lisasin sinna paki riivjuustu ja umbes detsiliitri riivitud parmesani. Segasin segu, kuni juust oli sulanud. Viimasena läksid kastme hulha hakitud keedusingi kuubikud. Lihsamalt siis pitsakate, aga see mõnus Nõo keedusingikatte variant. Pisut soola ja pipart, ning kaste valmis.

Nüüd segasin potis omavahel keedetud makaronid ja kastme, määrisin klaasisit ahjuvormi õliga, valasin kogu kraami vormi ja puistasin peale veel pisut riivjuustu. Seejärel ahju ja küpsetasin parajas kuumuses, ehk umbes 200-ga, kuni vormitoit muutus pealt kuldseks :)

Viimase tüki pärast tekkis meil igatahes lastel juba võitlus – kes selle endale saab :D

makaronivorm

This entry was posted in TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga