….siis tahes tahtmata hakkab peas tiirlema mõttepojuke, küpsetada üks kohupiimakook kirssidega.
Veidi tuulamist ja nuputamist ja oligi üks retsept, mis mulle pisut nagu meeldima hakkas. Pisut, sedasi servast. Kui kook sai valmis, maitses palju rohkem, kui pisut :)
Selline oli ta ” Helena Köögis” – http://helenahobi.logspot.com
4,5 dl nisujahu
250 g võid
1 dl suhkrut
3 sl kakaod
Täidis:
500 g ricottat
300 g vanilli kohupiimapastat
2 dl suhkrut
4 muna
2 sl nisujahu
1 dl hapukoort
2 tl vanillsuhkrut
1 purk kivideta kirsse
Tegin selle koogi aga pisut muudatustega – ricotta ja kohupimapasta asemel kasutasin kõik 800 g kodust kohupiima.
Aga muidu:
Jahu, või, kakao ja suhkur tuleb hakkida pudiks. 2/3 puistasin lahtikäivasse vormi, mis oli vooderdatud küpsetuspaberiga.
Edasi vahustasin munad ja lisasin sinna kõik muu kraami ning viimasena nõrutatud kirsid. Kogu värk vormi ja peale 1/3 purust.
Minul oli kook ahjus pisut üle tunni 175 kuumapügala juures.
Maitses väga hea kuumana, kuigi oli ilmselge viga seda süüa enne und. Toitis hästi ja sellise kõhutäiega oli pisut ebamugav Matit voodis oodata :D
Mis teha, sai pisut hilja valmis ja ikka väga isu oli kohe proovida.
Hommikul jahtununa maitsest veel paremini :)
Üks hädine pilt sellest siis ka…..õhtuhämaruses ja uut ei saanud teha, sest otsa sai :P