Kui ma muidu olen siia üles pannud ikka erinevaid smuutisid ja jäätiseid, siis täna jäid näppu pildid ühest soolasest palast, mida õhtul hea kiiresti teha ja kerge süüa.
Et siis kõigepealt tuleks tükeldada 3 värvi paprikat ja panna need pannile. Kooskosõliga pisut pehmemaks hautada ja vahepeal ikka segada.
Seejärel tuleks lisada viilutatud šampinjonid ja edasi hautada
Järgmisena lisada kombainis või blenderis purustatud lillkapsast ja ikka edasi hautada
Järgmisena tekitada kogu selle gemüüse keskele üks auk, kuhu lisada lahtiklopitud munad. Veidi lasta neil hüübida, sealjuures pidevalt segades ja lõpuks segada nad kogu muu kraamiga läbi.
Ja seejärel sööma. Garneeringuks mida iganes omal valikul. Meil olid sel korral marineeritud kurgiviilud.
Teine soolane roog on kikerhernejahuomlett. Seda on hullult hea teha siis, kui on kiire ja tahaks midagi kiiresti ja kergelt süüa.
Mina panen kaussi nii umbes 7 kuhjaga supilusikatäit kikerhernejahu, lisan sinna emotsioonist lähtuvalt erinevaid rohelisi ja värvilisi asju. Näiteks hakitud sibul, murulauk, basiilik, karulauk, paprika, tomat- valikuliselt, mitte kõik korraga. Seejärel maitsestan. Lemmiksegu on mul selleks basiilik – küüslauk – päikesekuivatatud tomat ja siis veidi soola ja pipart.
Viimasena lisan vett niipalju, et tekiks paksema hapukoore moodi mass. Edasi pannile ja mõlemalt poolt küpsetada. Ringi pöörata on kasulik õhemat sorti pannilabidaga ja soovitatavalt kahega, kui ei taha, et asi laiali laguneb.
Edasi juba omlett taldrikule ja süüa kuidas iganes. Kui tahad, siis toorsalatiga, kui tahad, siis võileivakattena.