On hooaeg

Jah, on igasuguse värske kraami hooaeg.
Eelkõige naudin ma rabarbereid.
Rabarberid rõõmustavad meid mitte just väga pikalt, kui rääkida värskest variandist ja sellel ajal üritan võtta viimast.
Koogid erineval moel, salatilisad, kissell, toorelt suhkruga, mannavaht jne. Mm, üksi mõte viib keele alla.
Seega nii ongi et kõik rabarberid, mis meile saadetakse, lähevad käiku ja mis ei lähe, need tükeldan ära ja panen sügavkülma. Tahaks ju talvelgi head ja paremat, kuigi värske kraam on ikka vaieldamatult parim.
Hulga aastaid kasutasin ma ühte suht lollikindlat varianti rabarberikoogi tegemiseks. Vahest lihtsa koogina, vahest muna – hapukoore kattega. Sel aastal proovisin teha midagi muud ja tulemus oli fantastiliselt hea. Nüüd teen seda kooki juba mitmendat korda ja ei tüdine mõnust mõmisemast :)

 sinilill

Pühapäeval ostsin üle hulga aja koju ühe uue lauanõu. Sellesama kauni vaagna, mis on koogi all. Oh, ma armusin esimesest pilgust sellesse suurte isuäratavate vaarikatega vaagnasse :)

Aga koogist endast:

Umbes 150 g taluvõid toasoojana mikserdada 1 dl suhkruga.
Vahustamise ajal lisan 2 muna.
Segan omavahel 2,5 dl jahu ja 0,5 tl küpsetuspulbrit + 2 tl vaniljesuhkrut.
Lisan või – suhkru – muna massile.
Viimasena lisan 2-3 spl piima.

Kooritud – tükeldatud rabarberid panen lahtikäiva vormi põhja, mis on eelnevalt vooderdatud küpsetuspaberiga,
Sinna peale taignamass ning lõpuks peale veel palju rabarbereid. Mõlemale raberberikihile puistan ka suhkrut.

Edasi läheb kook 200 kuumakradiga ahju 45 minutiks.

Oh, kui maitsev suutäis :) Lisaks on sobiv serveerida vaniljekastet :)

 sinilill

Rubriigid: TOIDUST NII JA NAA. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga