Nipiraamat on üks ja ainus nn naistekas, mis mul postiga koju kätte tuleb. Tiina pärast :) Tiina teeb sinna ajakirja mõnusaid retsepte.
Mu väga hea sõbranna fännab teda ka ja korjab kõik retseptid kenasti kausta ning ootab siiralt, millal Tiina annaks välja oma kokaraamatu :)
Jah, need retseptid ongi sellised mõnusad ja lihtsad. Igapäevaselt teostatavad ja samas väga maitsvad.
Juulikuist Nipiraamatut sirvides jäi mulle silma sibula – tomatipirukas. Kuna sibulat oli selles palju, siis igaks juhuks küsisin Tiinalt, on see ikka hea pirukas :P
Miski mind ometi tõmbas seda tegema ja oli vaja saada kinnitust :) Kui Tiina mulle aga ütles, et väga hea, oli otsus tehtud. Pirukas tuleb teha.
Ja nii ongi! See on väga maitsev pirukas. Päris kindlasti läheb meie peres kordustegemistele. Kes sõpradest said maitsta, kiitsid samuti. Vaatamata sibula rohkusele, sõi ka väike tütar.
Igati testitud :)
Pirukas ise siis selline :
Tainas:
2 dl nisujahu
1 dl kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
soola
Täidis:
5-6 punast sibulat
2-3 spl toiduõli
250g kirsstomateid
2 spl palsamiveiniäädikat
1/2 tl soola
2 tl suhkrut
2 dl vahukoort
100g fetat
musta pipart
rosmariini
Valmista tainas. Sega nisujahu, kaerahelbed ja küpsetuspulber ning sool omavahel. Lisa sulatatud või , sõtku läbi ja suru tainas lahtikäivasse koogivormi.
Soovi korral võõid põhja eelküpsetada 200 kraadi juures 7 – 8 min.
Täidiseks koori ja viiluta sibulad õhukesteks ratasteks. Kuumuta pannil toiduõli ja prae sibulad klaasjaks. Lisa palsamiviniäädikas, sool – suhkur ning kuumuta.
Kalla maitsestatud sibulasegu pirukapõhjale ning aja ühtlaselt laiali. Sibulakogus võib olla suurem, kui soovid.
Lõika pestud kirsstomatid pooleks ja lao sibulatele, kas mustrisse või suvaliselt.
Lõpuks kalla pirukale koor. Küpseta 200 kraadi juures 35 – 40 min. Peale 30 minutilist küpsetamist lõika feta kuubikuteks ja lao pirukale. Küpseta veel 10 min.
Ongi maitsev suutäis valmis. Sobib õhtusöögiks, külakostiks ja piknikule kaasa võtta :)
Eksole!
Ma ju ei valetanud, et see sibul ei olegi nagu päris sibul, vaid nagu miskine hõrk ja mõnus suutäis. Mul on hea meel, et maitses:)
Maitses jah, isegi väga ja täna läks juba kordamisele. Esimese tegemise ajal olime tipsiga kahekesi, aga nüüd tuli vennas ka spordilaagrist ja siis tegingi kohe uuesti :)