Kooki ja moosi

On hooaeg. Kõik aiasaadused valmivad ja kogu aeg on mõnus midagi head valmistada.

Pühapäeval oli üks vaaritamise päev.
Kõigepealt oli tarvis ära lahendada suur hulk punaseid alõtsasid. Kuna nad on ikka väga hapud, siis lisasin nendele õunu ja kokku sain ülimalt maitsva moosi :)
Natuke moosist, mis purkidest üle jäi, rändas tütre kõhtu. Täitsa niisama, ilma saiata :D
Ega see moositegu võtab aega, kui otsustad teha sellist väga mõnusat moosi. Mul on harjumus kõikse kraam läbi sõela ajada :P
Moos on valmis ja talvine magusavaru sai jälle kenakese täiendust.

 moosiplika

Lõunasöök pliidil, läks edasi juba koogiteoks.

Menüüs oli Pariisi õunakook.
Olen seda kooki teinud ka varasematel aastatel ja minumeelest on teda teha nii imeliselt lihtne, kuid tulemus on vapustavalt maitsev :)
Nii on see kook jäänud meie pere korduskookide nimekirja ja läheb käiku ka siis, kui on vaja kiiresti midagi teha ootamatute külaliste kostitamiseks.

1.5 dl jahu
1 dl suhkurt
1 sl küpsetuspulbrit
0.25 sl soola
1 tl vanill- või vanilliinsuhkurt
3 muna
3 sl õli
1 dl piima
800 g õunu

KATE
0.75 dl suhkurt
1 muna
50 g võid

Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga
Kuumuta ahi 200 kraadini
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu koogivormi.
Küpseta ahjus 25-40 minutit. Vahepeal valmista kate. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile
Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.

Allikas: Toidutare .ee

 Pariisi õunakook

Rubriigid: TOIDUST NII JA NAA. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga