Seekordne riivõunakook sai valitud sellepärast just see, et selles polnud piima. Pühapäeva päeval, kui tuli mõte kooki küpsetada, oli meil kodus lihtsalt piim otsas ja kodupoodi minnes selgus, et seal pole samuti piima. See polnud küll teab mis uudis, aga pahaseks ajas sellegipoolest. Otsisin siis midagi netiavarustes, kuni sattusin Ragne riivõunakoogi peale.
Kokkama Ragnega on üks vahva paik, kust leiab nii mõndagi head.
Retsept ise siis selline – muutmata kujul.
200 g toasooja võid
200 g suhkrut
2 muna
2 tl küpsetuspulbrit
200 g jahu
0,5 tl kaneeli
200 g hapukoort
450 g õunu
Vahusta või suhkruga, lisa muna, sega. Seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, kaneel ja hapukoor, sega. Riivi õunad (koorega) ning sega tainasse. Vala tainas küpsetspaberiga vooderdatud koogivormi (22 cm) ja küpseta 200 kraadi juures 40 min.
Mida ma koogi kohta ütlen?
Kook oli väga maitsev. Pisut teistmoodi, kui harjunud. See kook jääb seest selliseks niiskeks, pole saiane. Minu jaoks see omadus teebki temast hea koogi, sest sellisel moel maitseb ta ülehomme vaat et paremini, kui ahjust võttes. Kuna aga poeg läks mul juba eile vanaema juurde, siis meil täna, s. t ülehomme, oli kooki isegi alles :P Ok, hommikul oli. Õhtuks olen ma ta ära söönud :P
PS! Pilt sai koogist küll täiesti masendav :D Viimane tükk, õues kallas vihma, toas oli pime ja ise olin unine. Kui pärast arvutist vaatasin…..oli kook juba söödud ja uut teha ei saanud :D