Nii juhtub, kui viskad pilgu mõnele saatele, mis tuleb telekast, aga pole juhtunud ise õigel ajal nägema, sest televiisorit ei vaata.
Tänane hommik algas millegipärast eikuidagi. Õigemini laupäeva kohta väga vara. Õhtul läksin magama lootuses ennast korralikult välja puhata, aga läks hoopis nii, et magasime tütrega mõlemad kehvasti ja äratus oli töiste asjade pärast varajane. Mõni aeg peale tööasjade lahendamist jäin mõtisklema, et mis meie und siis õigupoolest segas ja jõudsin järeldusele, et….täiskuu periood. Sel ajal ennegi uni häiritud olnud. Mis aga parandab kehvasti alanud hommikut? Loomulikult hea söök.
Kui sul on sõpru, kes igal hommikul küsib…..kuis om? ….siis oled sa enamasti päästetud :) Jutt kaldus söögiteemadele, sest mina hetkelises vaimuvaesuses piilusin Kanal2 arhiivist kokasaadet “Lusikas” ja Tiina piilus seda ka ning ühiselt jõudsime järeldusele….nagu põhjamaalasele kohane…on saade täiesti flegmaatiline ja kuiv. Retseptid ja tüdrukud olid loomulikult toredad, aga saade oli kuiv. Polnud seda powerit , särtsu ja kirge, mida tahaks toidu tegemise juures näha. Kuna Tiina oli eelmisl päeval vaadanud ETV pealt uut söögisaadet “Köögikodanikud” ja kiitis seda, siis kaevasin minagi kuidagi ETV arhiivist selle välja ja asusin vaatama. Selles saates oli midagi. Vaatasin otsast lõpuni ära ja väga meeldis. Ja Wend oli ka vahva. India köök oli aga lausa ahvatlev.
Peale saadet asusin vaatama, mida mul kapis on. Tuul….seda on seal kindlasti, palju moosi….selles olen ma veel kindlam :D Õnneks taipasin ma eile osta tükikese sealiha, millest planeerisin meile tipsiga nädalavahetuse söögipoolist teha. Vahest võib ju liha süüa, eks :) Saatest sain teada, et India köögi tähtsaimad komponendid on tomat, sibul, küüslauk, ingver ja ohtralt maitseaineid.
Hakkasin siis mõtlema, kuidas ma saaks teha midagi indiapärast sellest, mida kodus võtta on….
…ja nii valmis loominguliselt üks
Indiapärane kaste sealihaga :)
* Pane pannile pisut õli ja prae seal sees klaasjaks kaks keskmist tükeldatud sibulat.
* Lisa 3 küüslauguküünt (hakitud/pressitud), teelusikatäis ingverit, soola, pipart, 1 tl kurkumi, 1 tl tÅ¡illipipart ja 1 tl koriandrit. Kuumuta ja naudi aroomi :)
* Tükelda 3 suurt viilu suvikõrvitsat ( kooreta) ja lisa pannile hauduma ( Suvikõrvitsat praegusel hoooajal lihtsalt peab igasse sööki lisama, sest seda on palju !!!)
* Purusta saumikseriga umbes 4 keskmist tomatit ja lisa saadud mass sibula – suvikõritsa – maitseainesegule. Hauta.
* Tükelda 340 g sealiha, pruunista kergelt pannil
* Vala kokku tomati-sibula kaste ja liha.
* Viimasena lisasin sima järgi umbes pool dl hapukoort ja piima, et oleks meeldiva konsistentsiga kaste.
* Hauta valmimiseni.
Lisandina keetsin kahe klaasi veega tassitäie pikateralist riisi ja….
…..oligi meie köögis pisut mõnusalt lõhnavat Indiat :)
Panin silmad kinni, pistsin suhu mõnusat rooga ja ….unistasin ennast hetkeks vürtsidest lõhnavale India turule :)
Hetkel kodus olev kaheliikmeline pere kiitis selle katsetuse väga heaks.
Nii saab vürtsi juurde vihmasevõitu ilm ja kõht on samuti täis.
NB! Õhtupoole laekus koju poeg, kes sõi järelejäänud toidu ära ja küsis, kas rohkem polegi :P
Näedsa, minust siis vahel kasu ka ikka:)
Maitseaineid pandi sinna toitu ikka kapaga, uhuh:)
No ikka on kasu ka :D Kuis siis muidu.
Jah, maitseainetega seal ei koonerdatud. Ma ei koonerdanud ka :)