Eile võtsin käsile ühe kodus olevatest kõrvitsatest. Selle väiksema. Esimene mõte oli, et teen kõrvitsast püreesuppi ja kuna selleks kulub vaid pool kollasest kaunitarist, tuli midagi ette võtta ka teise poolega. Nii sai otsustatud teha kook. Seda enam, et meile pidi tulema külla tädi Mare, kes käis hiljuti Egiptimaal ja juba sosistas Kirkele, et tõi talle sealt sünnipäevakingituse :P
Nii algaski siis üks tõsine kõrvitsa koorimine ja hakkimine.
Supist pajatan vast teises postituses, aga siit tuleb see imeliselt maitsev kook.
FB-s juba rahvas nõuab retsepti seega…
500 g tükeldatud kõrvitsat
150 g võid
soola
150 g suhkrut
50 g mandlilaaste
1 laimi riivitud koor ja mahl
70 g rosinaid
80 g nisujahu
1 tl (kuhjaga) küpsetuspulbrit
3 muna ( väiksemat sorti)
kaunistuseks tuhksuhkrut
Kõigepealt puhatsa ja tükelda kõrvits ning hauta teda võis pehmenemiseni.
Lisa veidi soola ja püreesta saumikseriga.
Lisa, mandlid, rosinad, suhkur ja laimi mahl ning riivitud koor.
Jäta mõneks ajaks jahtuma.
Lisa omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber.
Vahusta vähese suhkruga munarebud heledaks vahuks ja lisa taignamassile.
Viimasena lisa tugevaks vahuks vahustatud munavalged.
Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga, taigen sisse ja ahju :)
180 soojapügalat…..ja minul oli ta seal kõva tund ja 10 minutit. Jälgima võiks hakata, kui kook on ahjus olnud 55 min.
Kontrollida tikuga valmidust.
Valmis kook kummuta restile või vaagnale ning kaunista tuhksuhkruga.
Maitseb taevalikult.
Kook sai muide eile õhtul otsa ka :) Tänaseks ei jäänud tükkigi.
Kookimine ongi lihtne- pnaed kõik head asjad kokku ja siis lihtsalt tulebki hea asi. Kook on ilus ja kollane küll:)
Enamasti head koogid ongi lihtsad koogid jah, väikeste eranditega, et vahest mõni keeruline kook osutub ka täitsa heaks :D