Nagu eelmises postituses lubatud, panen siia üles ka kõrvitsasupi tegemise, mis sai valmis koos koogiga.
Kook on osutunud menukaks ja ootan nüüd huviga, kuidas teil koogid välja kukkusid, kes seda tegid.
Kõrvitsasupp osutus samuti väga heaks, aga minu kõike sööv tütar ei arvanud sellest kahjuks suurt midagi. Sõi, aga vähe ja vaimustust üles ei näidanud.
Meie Marega aga sõime ja kiitsime. Supp oli hõrk, sametine ja maitsev.
Idee näppasin Marju Tassikese blogist.
väike törts oliivõli
25g võid
500g kõrvitsat
1 kartul
1 küüslaugu küüs
1 porgand
1 hapu õun
1 Å¡alottsibul (tavalise sibula puhul võiks panna 1/2 sibulat)
1/4 kanapuljongikuubikut (pulbrina u 3g)
1/2 dl vett
soola
pipart
muskaatpähklit
1/4 pk naturaalset merevaiku
1 dl vahukoort ( mina kasutasin mapiima pealmist kooreosa)
Tükelda kõrvits, porgand, kartul. Haki sibul ja küüslauk. Pane kõik potti ja kuumuta nõrgal tulel koos või ja törtsu oliivõliga, et juurviljad oleks veidi nagu ülepraetud, aga mitte mingil juhul pruunistatud.
Järgmisena lisa puljong. Jäta nõrgal kuumusel podisema, kuni kõik on peaaegu pehmeks haudunud. Viimasena lisa tükeldatud õun, mis valmib kõige kiiremini. Kui kõik on pehmeks haudunud, püreesta kõik see hea kraam saumikseriga, lisa sool, pipar, muskaat, sulatatud juust ning koor ja lase korraks keema tõusta. Ongi valmis!
Serveeri ning head isu!