Hakkliha – pastarullid

Taaskord katsetust rubriigist “Tiina maitsvad toidud”, ehk Nipiraamatu retsept.

Kohe alguses mainin ära, et toit sai väga maitsev. Kõik söödi ära ja oleks tahetud lisa ka veel.

4 munaplaati
1,5 l vett
1-2 spl toiduõli
300 g hakkliha
1 sibul
1 muna
110 g peekonit
4 dl piima
3 spl päikesekuivatatud tomateid
2 spl nisujahu
2-3 spl toiduõli
100 g riivitud juustu
musta pipart
soola

Keeda munaplaate soolaga maitsestatud vees 8 – 10 min, kuhu on lisatud kleepumise vältimiseks toiduõli. Kui munaplaate pole, kasuta lasanjeplaate.
Kui plaadid on nii pehmed, et neid saab vormida, kurna kuum vesi ja aseta plaadid ükshaaval lõikelauale. Laota plaadile suurem peekoniviil ning selle peale hakklihasegu. Segu valmistamiseks sega hakkliha, hakitud sibul, üks muna ning sool ja pipar.
Keera peekoni ja hakklihatäidisega munaplaadid rulli, lõika kolmeks võrdseks osaks ja tõsta ahjuvormi.
Valmista juustukaste. Selleks kuumuta pannil toiduõli, lisa nisujahuga segatud piim ning kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga ning lõpuks sega hulka päikesekuivatatud tomatid ja riivitud juust.
Kalla kaste rullidele ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta 200 kraadises kuumuses 35 – 40 min. ehk kuni juustukaste hakkab pruunistuma.

Allikas: Tiina Trolla/Nipiraamat märts 2012

lilled

Kommentaar toidu valmistamise teemal:

Mina kasutasin klassikalise hakkliha asemel Rannamõisa kalkunihakkliha. Hakklihasegusse lisasin ka küüslauku.
Minul olidki munaplaatide asemel lasanjeplaadid. Nende suurusest lähtuvalt läks iga plaadi peale üks peekoniviil, rulli ja ei mingit lõikamist. Kogu toidu valmistamine on üldiselt lihtne ja kiire, aga minu jaoks oli tõeliselt ebamugav tegevus nende plaatidega mässamine :) Vaatamata potti õli lisamisele tahtsid nad mul ikkagi pisut kokku kleepuda. Ja pärast lõikelaual nendega mässamine…harutamine, silumine ja rullimine….no üpris kuum tegevus :D Õhtul olid ka veel sõrmeotsad hellad. Kuid siiski, tulemus vääris vaeva – toit sai tõesti väga maitsev.

Rubriigid: TOIDUST NII JA NAA. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga