Mustikamuffinid, millest said mustsõstramuffinid

Pühapäeval käisime ühel kolmiksünnipäeval ja kuna koogi tegemiseks polnud mul piisavalt aega, otsustasin teha muffineid. Otsisin välja raamatu sarjast ” 100 rooga” mille nimeks “Muffinid” ja valisin sealt tegemiseks mustikamuffinid.

2,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 spl kiirkaerahelbeid
2 dl suhkrut
2 muna
100 g küpsetusmargariini
1 dl piima või hapupiima
3 dl värskeid või külmutatud mustikaid

Kuivained segada ühte kaussi, teises kausis kloppida kokku sulamargariin ja toesoe piim. Et marjad tainas ühtlaselt jaguneks, võib neid eelnevalt segada vähese jahuga. Ühenda kõigi kolme anuma sisu taignaks võimalikult vähese töötlemisega. Küpseta 225 kraadises kuumuses umbes 15 min. Külmutatud marjadega läheb pisut rohkem aega, et muffin läbi küpseks.

Ääretult lihtne retsept ja kiiresti tehtav. Miks minul aga sai mustikamuffinist mustsõstramuffin? Põhjus lihtne. Ma olin kindel, et sügavkülmas on kotikeses mul just mustikad, aga taigna hulka puistamise ajal avastasin, et mustikatel on kahtlased sabakesed :D Mustikad osutusid mustsõstardeks. Tegelikult ma arvan, et nendega saigi tulemus parem, sest mustikas on tunduvalt nõrgema maitsega võrrelses mustsõstraga.

muffinid

Rubriigid: TOIDUST NII JA NAA. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga