Meie pisike pidu peetud :)

Sünnipäevalaps läks sõpradega välja peole ja meie Kirkega naudime kodust olemist. Koos lastega on söödud pidukook ja puhutud küünlad. Kirke tegi täna vennale sada trikki, ikka kõik sünnipäevaks, et vennal tore oleks. Isegi oma roosat torbikmütsi sokutas talle pähe :D “Käru” pidime ka venna jaoks tegema :D Vennal endal oli täna väsitav päev. Koolipäeva asemel oli hoopis maakonna füüsikaolümpiaadil. Õhtul siis olimegi laua ümber lastega neljakesi. Suur vend tuli ka töölt väikevenda õnnitlema.
Seekord peame sugulastega pidu hoopis aga natuke hiljem :P

risto19

Veidike räägiks nüüd sellest koogist ka :)
Sellega sai eile tegelikult pisut nalja, aga sellegipooleest lahenes kõik hästi.
Hakkasin eile tegema kooki. Baasiks võtsin ühe netis leitud laimikoogi retsepti, aga lõppkokkuvõtteks sai see hoopis teine kook nii kogustelt kui ka koostiselt.

Kõigepealt purustasin pool pakki Digestive küpsiseid ja segasin pudi poole paki võiga. Saadud massi surusin lahtikäivasse vooderdatud koogivormi.

Edasi panin kaussi 340 g toorjuustu ja pigistasin hulka ühe sidruni mahla. Sinna riivisin ka sellesama sidruni koore. Veevannis sulatasin 200 g valget Å¡okolaadi ja kallasin toorjuustu – sidrunimahla segusse.
Ja siis hakkasin vahustama vahukoort. Vahustan mis ma vahustan, aga vahtu see ei läinud :P Kui isu ootamisest täis sai, otsustasin seda maitsta ja kuidagi lahja tundus. Pilk külmutuskappi ja selgus majas – koor oli kõigest 10%-line :s Ma olin täiesti kindel, et poes ostsin 35% -list. Ilmselt oli keegi pannud vale koore valesse kohta :(
No siis läks lahti paanikamaja, sest pood oli ka juba kinni ja koogi tegemine pooleli.
Õnneks on olemas sõber Tiina :) Veidi msn-i juttu ja lahendus leitud. Asendasin rahus vahukoore 20% hapukoorega ja oligi asi valmis. Võis veel lisada ka pisut želatiini, aga selle jätsin siiski ära. Saadud massi valasin koogipõhjale ja ööks külmkappi.

kook

Täna siis sõime kooki ja kook oli väga väga maitsev. Mitte laimi, aga sidruni, mitte vahukoorega, aga hapukoorega. Poistega arutasime asja ja leidsime, et ilmselgelt olekski vahukoor olnud koogis liig mis liig. Õige pisut ehk pehmeke, aga laiali ka ei vajunud. Küünlad siiski otsustasin panna pigem pooliku sidruni sisse :P

küünlad

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga